Najlepsze krupnioki na świecie! Jak powstaje "krwawy" przysmak kuchni śląskiej
"Dokładaliśmy szlachetnych mięs, żeby nasz krupniok był smaczny. W naszym krupnioku nie są ostatnie ściepy. Na temat kaszy gryczanej, którą tutaj stosujemy, to wie pan, to bym mógł napisać doktorat" - mówi Czesław Kuś, twórca najsłynniejszych śląskich krupnioków - z Orzegowa z Rudy Śląskiej.
Slazag z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 56
Komentarze (56)
najlepsze
@krzyk2: w łódzkim żymlok jest znany jako "czarne".
Tak żeby nie było że pierd.. i się nie znam... coś o mnie jestem rzeznikiem w 3 pokoleniu, choć aktualnie kierowca zajmowałem się tym około 20 lat, może więcej.
Cały problem tkwi w dostępności, w markecie jest
marny zabieg marketingowy