Mięso wyhodowane w laboratorium trafi do sklepów
Rząd USA umożliwił Amerykanom spożywanie mięsa hodowanego w laboratorium, po tym jak uznano, że pochodzący z komórek zwierzęcych produkt mięsny jest bezpieczny do spożycia przez ludzi.
salon24_pl z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 274
- Odpowiedz
Komentarze (274)
najlepsze
Znając życie będzie tak samo jak z gmo, hydroponiką i grami w wersji cyfrowej ;) Może być taniej i lepiej, ale producenci zrobią wszystko by mieć jak największy zysk przez co ceny się nie zmienią ale za to jakość pójdzie w
@mirek_janek: ważne aby taka technologia szybko weszła do domeny publicznej, bo w przeciwnym razie zmonopolizowany rynek sztucznego mięsa będzie bardzo szkodliwy dla społeczeństwa.
To identyczne mięso jak z kurczaka od którego pobrano komórki, różnica jest taka, że nie ma w tym antybiotyków, pestycydów z żywności które żre taki kurczak, i wielu innych syfów, które są w tradycyjnym mięsie z uboju.
Nie mogę się doczekać, kiedy to się upowszechni, i w Polsce będę mógł sobie zjeść takie mięsko, mniam.
@Artur_w: taka prawda.
@Ponurnik: I nikt się w to nie bawi od XIX wieku, pomijając polskich małorolnych ale i oni ledwo potrafią się wyżywić. W Polsce masz całą gamę odmian na które nie wymaga się licencji, po około 15 latach od wprowadzenia właściwie każdy może uprawiać je bez odprowadzania opłat licencyjnych (które często i tak są symboliczne) ale nikt się w to nie chce bawić.
Największy problem z takich chłopskim podejściem (część upraw do zasiewu) na normalnym gospodarstwie towarowym to proszenie się o zwyczajne wysiewanie (utrata cech danej odmiany), prosta droga do syfu na polu (roznoszenie się chorób grzybicznych, pasożytów oraz innych chorób roślin między sezonami w materiale siewnym) oraz wbrew pozorom spore koszty przechowywania przez rok. Lepiej kupować co roku kwalifikat od producenta i mieć wyjebongo bo nadrabiasz wzrostem efektywności podczas zbiorów niż gdyby się bawić w