Co jest lepsze dla środowiska: importowane rośliny czy lokalne mięso?
Czy sprowadzanie warzyw i owoców z innych krajów jest gorsze dla planety od jedzenia mięsa z lokalnyh małych hodowli? Co emituje więcej gazów cieplarnianych? Jakie są warunki pracy na fermach i w rzeźniach?
- #
- #
- #
- #
- #
- 71
- Odpowiedz
Komentarze (71)
najlepsze
źródło: comment_1665748054aC4zHwEmzHFBUiid5PWayv.jpg
Pobierz- nie ma prawie niemal lokalnych małych gospodarstw, więc nie ma możliwości, żeby zapewniły one dostęp do mięsa dla wszystkich
- transport produktów roślinnych z innych regionów świata jest mniej zasobożerny niż produkcja mięsa lokalnie (mój przypis - ta produkcja i tak opiera się w znacznej mierze na imporcie paszy z zagranicy)
- pracując na odległych uprawach ludzie wcale nie mają jakichś nieludzkich warunków pracy, są przypadki, że warunki
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: comment_1665747130LdEtkt41T184ISrZgqtk7j.jpg
PobierzA jeszcze jedno taka trawa która taka przeciętna krowa się żywi, i tak gnijąca wyprodukowała by CO2, a tak dzięki super systemowi trawienia,zamienia się w mleko i super wydajne mięso.
"Eating less meat won't save the planet. Here's
źródło: comment_1665751673i7H0LcQ34LNrvxdQXxNziH.jpg
Pobierz