Dajcie jeszcze przepis na frytki jak z McDonalda albo chociaż ze zwykłej budy z hotdogami, bo aż kupiłem specjalnie frytownice i dalej mi nie wychodzą nawet troszeczke zbliżone do tych które serwują w knajpach a ja je tak lubie. :(
@mug3n: ch!%, mogą w tym być nawet szczurze śledziony i paznokcie, ważne, by domowe frytki smakowały mi jak z fastfooda.
Może powiem dokładnie w czym problem. Frytki z fastfooda mają inną fakture - są takie granulkowate, opanierowane, mają na swojej powierzchni takie szkliste pomarańczowe coś, a sama osłonka jest gruba i skutecznie odróżnia się od płynnego środka, słowem - pycha. Moje frytki natomiast, bez znaczenia czy robie mrożone czy własne, mają
@Strumien_Objetosci: Odnośnie chrupkości to co bardziej polecacie, długo w niskiej temp czy krótko w wysokiej? W ogóle gruba, chrupka skórka to moja kuchenna nemezis, z tym samym problemem od 5 lat się zmagam przy pizzy i ani o cal się nie zbliżyłem do ideału spod rąk mojej matki, idealnego zarówno w smaku jak i fakturze. Ale jest nadzieja, wczoraj wpadł mi do głowy pewien pomysł i jak zgłodnieje to sprawdze.
Robiłeś w Maku, że te przepisy (kanapka i sos) masz ogarnięte?
Swoją drogą kiedyś wpadłem z braku laku na pomysł by usmażoną pierś kurczaka/mielonego wsadzić w zwykły chleb/bułkę, w środku ser, ogórek i keczup. Budżetowe rozwiązanie ale można czasem sobie tak urozmaicić ;).
Komentarze (255)
najlepsze
tylko by sobie kamerkę przetarł przed następnym odcinkiem, bo ta paćka w lewym dolnym rogu mnie drażni ;)
Może powiem dokładnie w czym problem. Frytki z fastfooda mają inną fakture - są takie granulkowate, opanierowane, mają na swojej powierzchni takie szkliste pomarańczowe coś, a sama osłonka jest gruba i skutecznie odróżnia się od płynnego środka, słowem - pycha. Moje frytki natomiast, bez znaczenia czy robie mrożone czy własne, mają
Swoją drogą kiedyś wpadłem z braku laku na pomysł by usmażoną pierś kurczaka/mielonego wsadzić w zwykły chleb/bułkę, w środku ser, ogórek i keczup. Budżetowe rozwiązanie ale można czasem sobie tak urozmaicić ;).
Komentarz usunięty przez moderatora