W czasach koronawirusa Wielka Brytania marnuje ogromne ilości mleka
Ponad milion litrów świeżego mleka trafia każdego tygodnia do ścieków w Wielkiej Brytanii, bo przestały go zamawiać sieci kawiarni zamknięte z powodu epidemii koronawirusa. Jak pisze dziennik "Daily Mail", każdego dnia marnowane jest mleko warte 220 tysięcy funtów. Jak na ironię w...
Cziken1986 z- #
- #
- #
- #
- #
- 61
- Odpowiedz
Komentarze (61)
najlepsze
Dlatego, że linie produkcyjne są nastawione na odbiorcę hurtwego i np. taka linia pakuje mąkę w 25kg opakowania - nie są w stanie szybko przestawić jej na porcje dla zwykłego odbiorcy.
To samo dzieje się z mięsem i jak widac teraz z mlekiem.
Producenci mówią, że produkcja na detal idzie 24h w wielu
Dzisiaj nie produkuje się rzeczy na magazyny. Od tego są systemy żeby produkować tylko tyle ile potrzeba, nawet mebli. Krowom nie da się powiedzieć, przestaj dawać mleko z dnia na dzień.
A co do mąki w paczkach po 25kg, to o ile w bieda krajach Mirki będą sypać do mniejszych worków po rannej
Przestawić na produkcję sera w kilka dni to może babcia na wsi z dwoma krowami.
Słowo klucz - slurry pit.
Po drugie mleko w sklepach właśnie niedawno wróciło bo wszyscy przestali kupować jak idioci hurtowe ilości.