Właścicielka krakowskiej restauracji Voila: „Wegetarianizm to odchylenie”
Klient dopytywał o dania wegetariańskie i dostał odpowiedź: Dla moich przyjaciół szefów w restauracjach wyróżnionych 3*Michelin wszelkie »odchylenia« traktowane są z dezaprobatą, żaden z nich nie lubi ani wegetarian, ani wegan, ani innych wykluczeń. Ja też się pod tym podpisuję. Kiedyś tego nie było
b.....a z- #
- #
- #
- #
- 381
- Odpowiedz
Komentarze (381)
najlepsze
@CannibalCorpse:
kolejne wielkie zwycięstwo mięsożerców xD
Wg mnie biznes tak bardzo oparty na klientach i ich doswiadczeniach powienien sie dostosowac lub zrobic wszystko aby klient byl zadowolony. Inaczej moze sie zrobic z tego shitstorm.
Co za problem dodac dwa dania do karty?
Hahaha
Nie ma to jak sobie znaczenia dodawać.
A co do wegetarianizmu - wystarczyło odpisać że jej restauracja takiego menu nie ma, bo ze względu na prowadzoną kuchnie nie są w stanie wprowadzić procesu przygotowania posiłków bez kontaktu z produktami odzwierzęcymi.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Murgenpl: w takim razie jeśli po prostu nazwę cię teraz ograniczonym debilkiem, to będzie chamstwo czy szczerość?
W sumie może tam się wybiorą, bo poza ocenami od "obrażonych" wegetarian ma dobre recenzje.