Ja #!$%@? ale skandal... ( ͡°͜ʖ͡°) Gdy kisi się ogórki w warunkach domowych, to też niemal zawsze trafi się jakiś słoik do wywalenia. Po prostu się nie przechował. Dostał za dużo powietrza i najzwyczajniej w świecie skisł bardziej niż się oczekiwało. "Nie zamknął się" jak to niektórzy mówią. I wtedy właśnie ogórki uzyskują twardość jak na tym nagraniu. Dziwię się że takie rzeczy trzeba tłumaczyć. A
@wiatrodewsi: jakiś głoś rozsądku. Po to jest numer partii, aby móc stwierdzić, że w danym rzucie coś nie pykło, czy to za długo pasteryzowano, czy dano za mało octu, czy odmiana ogórków była zła, czy cokolwiek.
To chyba jakieś "specjalistyczne" w plastrach do kanapek, bo kiedyś jadłem takie standardowe w calości i smakowały normalnie (choć z Biedronki lepiej przyprawiają, a z dodatkiem chili to w ogóle najlepsze).
Komentarze (10)
najlepsze
Gdy kisi się ogórki w warunkach domowych, to też niemal zawsze trafi się jakiś słoik do wywalenia. Po prostu się nie przechował. Dostał za dużo powietrza i najzwyczajniej w świecie skisł bardziej niż się oczekiwało. "Nie zamknął się" jak to niektórzy mówią. I wtedy właśnie ogórki uzyskują twardość jak na tym nagraniu. Dziwię się że takie rzeczy trzeba tłumaczyć.
A
Poza tym ciekawe ile kosztowały( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora