Ile pestycydów w polskiej żywności? Jest raport UE
"Według opublikowanego raportu EFSA żywność w Polsce zawiera w sobie związki chemiczne, które wskazują na niewłaściwe użycie pestycydów podczas produkcji żywności. Tak było w ponad 36,6% przebadanych próbek, a w 3,6% pozostałości pestycydów przekroczyły najwyższy dopuszczalny poziom (NPD)"
FoodRentgen z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 8
- Odpowiedz
Komentarze (8)
najlepsze
Dziś jesteśmy tuż przed ogłoszeniem wyników, które kasze trafią do badania. Do końca dnia trwa jeszcze głosowanie, w którym możecie wziąć jeszcze udział. Wystarczy wypełnić poniższą ankietę https://forms.gle/Av4CnZYpgQRyvBLX8
Środki na badanie
Zupełnym przypadkiem współwłaściecielem portaliku jest firma sprzedająca
http://www.sadyogrody.pl/agrotechnika/103/efsa_96_7_proc_zywnosci_w_polsce_spelnia_wysokie_kryteria_dotyczace_pozostalosci_pestycydow,18672.html
Jak ktoś jest fanem robaków w tym co je to spoko, więcej organicznego białka. Gdyby nie używać pestycydów ceny żywności poszłyby w górę proporcjonalnie do tego jaką część upraw niszczą insekty, robaki itp, np w brukselce z 3x.