Czy można odmrażać i ponownie zamrażać żywność?
Ciekawy materiał na temat ponownego zamrażania żywności, odnośnie którego powstało wiele mitów. Polecam cały kanał :)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 132
Ciekawy materiał na temat ponownego zamrażania żywności, odnośnie którego powstało wiele mitów. Polecam cały kanał :)
Komentarze (132)
najlepsze
może to też mieć wpływ na krojenie mięsa - choć jednak najlepiej się kroi po prostu mocno chłodne.
@Kszyh: TL;DW - kwintesencja wykopu ;)
Komentarz usunięty przez moderatora
@ddika: Nic takiego nie wynika z tego filmiku.
Warunkiem ponownego zamrożenia jest to, żeby rozmrażanie było w lodówce, czyli w temperaturze nie wyższej niż 4 stopnie i bez dostępu zewnętrznego powietrza. Ponowne zamrożenie musi być w ciągu dwóch dni i nie potrzeba żadnego podgrzewania. Ale oczywiście przed bezpośrednim spożyciem już podgrzać trzeba.
@troloking: uu pana lekarza mamy na sali.