kiego wała on to przykrywa, woda musi swobodnie odparować, to ma się smażyć w głębokim oleju a nie gotować. Skroplona woda spada z pokrywki na rozgrzany olej i powoduje rozchlapywanie, ten idiota pewnie przykrył żeby tego uniknąć właśnie, przegrzał olej bo temperaturę należy regulować a nie wrzucać frytek na zbyt rozgrzany olej bo będą strasznie chlapać. Zalewanie płonącego oleju wodą to kolejny objaw geniuszu. Oddaj fartucha! Oczywiście to pewnie jest fejk. Historia
Komentarze (80)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Historia
@MarkZark: mordo, daj adres wyśle Ci piwo, w końcu zrozumiałem różnicę między smażeniem a duszeniem
źródło: comment_FwMxG7amZc2Gvdo7aOMAhdC4PIFJOS0W.jpg
Pobierz- wrzucić mrożone frytki na zbyt gorący olej
- rozlać olej po kuchence
- polać wodą.
( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: comment_tSCPSR0JlwGumGzCQQoaG79mEzjBbWST.jpg
Pobierzźródło: comment_FANkoKEbYOXfs3uQrgYZAevrAK0nD7ry.jpg
Pobierz