Dietetyczny przegląd orzechów. Włoskie mają najwięcej omega-3, a nerkowce żelaza
Każdy z orzechów wyróżnia się na tle innych zawartością poszczególnych składników odżywczych. Orzechy włoskie mają najwięcej kwasów omega-3 spośród wszystkich orzechów, a nerkowce - żelaza. Z kolei orzechy brazylijskie to skarbnica selenu, a pistacje - witaminy B6.
poradnik_zdrowie z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 13
- Odpowiedz
Komentarze (13)
najlepsze
1. Makadamia - za drogie niestety
2. Pistacje - tylko te do jedzenia, a nie przemysłowe na mielenie - też za drogie
3. Laskowe - dobrych dawno nie jadłem, lubię sam sobie z łupiny wyłuskać
4. Brazylijskie - fajna zapychajka, bo dużo się nie da zjeść
5. Nerkowce - ale nie same, przyprawione lub w potrawach
6. Cała reszta, może pekan jeszcze na plus
7. Fistaszki
8. Włoskie - aczkolwiek
2.Włoskie
3.Migdały
4.Fistaszki (dla nieogarniętych to orzeszki ziemne)
5. Nerkowce
6. Cala reszta