Danie polskiego szefa kuchni uznane za dzieło sztuki. Amaro w światowej elicie
Jeden z najbardziej znanych polskich kucharzy wprowadzi swoje danie do menu Muzeum Sztuki Współczesnej w San Francisco. Taki przywilej mają tylko najlepsi. Wojciech Modest Amaro szerzej dał się poznać jako gospodarz telewizyjnych show kulinarnych. Przede wszystkim jest on jednak uznanym...
Kulinarna_Polska z- #
- #
- #
- #
- 278
- Odpowiedz
Komentarze (278)
najstarsze
@lubiem_piwo: A wiesz skąd jakieś margarety?
Komentarz usunięty przez moderatora
na pewno nie jest klaunem jak ty.
Komentarz usunięty przez moderatora
Kucharz na tym poziomie nie gotuje pulpetów, czy innych typowych przepisów, tylko tworzy nowe smaki i połączenia i u Amaro jest właśnie masa akcentów kuchni polskiej, ale nie tej której zostawiła nam komuna ,czyli schabowy i pierogi, ale tej starej klasycznej.
Polecam książki nieodżałowanej Hanny Szymanderskiej, aby przekonać się co naprawdę jadało się na tych
chętnie pogratuluję rodakowi sukcesu, ale to jest żerowanie na czyimś zepsuciu i oderwaniu od rzeczywistości. sukces ma dzisiaj szeroką definicję.
Do goscia nic nie mam, ale ten trend przejawia sie wszedzie, to bezmyślność.