Ja tam mam dwój mózg i umiem czytac etykiety, czekolad z tym olejem nie kupowałem odkąd pamietam ale widze ludzie wola miec zakazy i akcje społeczne bo sami nie potrafią myślec po przeczytaniu jednego czy dwóch artykułów. Nad jednym tylko ubolewam, jak pójdę do restauracji czy to mnie nigdy nie poinformują o składzie produktów których używają do przyrządzania dań a chciałbym widzieć czy jakiś deser zawiera takie szkodliwe składniki.
Przecież Nutella zawsze zawierała na całym świecie Olej Palmowy jako 1 z głównych składników. Tak samo cukier. Dlatego nie rozumiem jak ktoś może tyle płacić za mieszaninę cukru i oleju palmowego, skoro w podobnej cenie można kupić masło orzechowe 100%
Polecam najzwyklejsze masło orzechowe, która w składzie ma tylko orzechy ziemne. Bez żadnych dodatków. Nutella to zło. Nie oszukujmy się. W sklepach jest kilka produktów wartych uwagi.
Jak już krytykujecie olej palmowy, to minimum wiedzy:
40% ogólnoświatowej produkcji tłuszczu roślinnego stanowi właśnie olej palmowy.
Rozróżnia się dwa rodzaje oleju palmowego: mniej znany olej z pestek palmy oraz powszechnie używany olej z miąższu palmy oleistej. To właśnie on używany jest w przemyśle spożywczym.
Nieoczyszczony olej palmowy ma kolor ciemno pomarańczowy ze względu na wysoką zawartość beta-karotenu, jest także źródłem witaminy E. Niestety po rafinacji olej palmowy traci zarówno kolor, beta-karoten
Komentarze (268)
najlepsze
@tyrytyty: Przecież nic takiego nie napisał.
W moim sercu tylko krem Snickers, ale tego gimbynieznajo.
Komentarz usunięty przez moderatora
Nutella to zło. Nie oszukujmy się.
W sklepach jest kilka produktów wartych uwagi.
40% ogólnoświatowej produkcji tłuszczu roślinnego stanowi właśnie olej palmowy.
Rozróżnia się dwa rodzaje oleju palmowego: mniej znany olej z pestek palmy oraz powszechnie używany olej z miąższu palmy oleistej. To właśnie on używany jest w przemyśle spożywczym.
Nieoczyszczony olej palmowy ma kolor ciemno pomarańczowy ze względu na wysoką zawartość beta-karotenu, jest także źródłem witaminy E. Niestety po rafinacji olej palmowy traci zarówno kolor, beta-karoten
źródło: comment_ryPJUJmTLKDkXggl8qGQu0u0GUhVCAfd.jpg
Pobierzźródło: comment_qpu4S8mMDfosmHfyzesjzyM2XO1kgT52.jpg
Pobierz