@-s3-: okej, napisałem to od razu po tej akcji, później zobaczyłem obracanie gwintu w post-produkcji i łuski sypiące się od bicia młotkiem :D 10/10 troll
Z doswiadczenia wiem ze sprzet naprawde ulatwia prace, ale przede wszystkim daje dokladnosc wykonywania operacji, mozesz wiercic otwory w drewnie/stali wiertarka reczna ale o wiele lepiej sprawdza sie stolowa/slupowa. Koles na filmiku pomijajac ze ma frezarke i pile tasmowa (gdzie herezyjnie bez chlodziwa tnie stal) ma cudaczne urzadzenie ktorego nigdy nie widzialem ani nie slyszalem - maszyne z pilnikiem wykonujacy ruch posuwisto-zwrotny, nie sadze zeby dlutownice przerobil bo za szybko pracuje.
@Creepsinho: Po żeliwie masz bardzo "sypki" wiór, tutaj masz "wstęgi", co oznacza że jest całkiem plastyczny. Całkiem dobre parametry są dobrane, bo można tak frezować by nawet stal niskostopowa miała krótkie wióry ale jest nie porządane ponieważ płytki za szybko wtedy sie zużywają (przy skrawaniu nie możesz za szybko ani za wolno obrabiać materiał, bo za szybko to zaś płytka za szybko sie zuzyje i masz kiepska powierzchnie, jak za
@ambasador_kwiatostanu: ja go odkryłem dzięki the wintergatan, gdzie gość od dłuższego czasu tworzy jeden projekt, swoje opus magnum - the marble machine.
Bardzo lubię oglądać proces tworzenia, dochodzenia do czegoś gdzie twórca pokazuje swoje błędy, postęp, dążenie do celu. Podobnie filmy robi Alex French Guy Cooking, tylko ze pokazuje w jaki sposób dochodzi do idealnych wersji dań, które gotuje.
Komentarze (54)
najlepsze
Piszę poprawnie po polsku.
i7 2500k 64GB DDR2 NVIDIA Quadro 4000
@-s3-
@Omnissiah: I faktycznie trzymasz "to" w imadle?
Fajne,
Bardzo lubię oglądać proces tworzenia, dochodzenia do czegoś gdzie twórca pokazuje swoje błędy, postęp, dążenie do celu. Podobnie filmy robi Alex French Guy Cooking, tylko ze pokazuje w jaki sposób dochodzi do idealnych wersji dań, które gotuje.