Ale tego wija lepiej zostaw w spokoju
Bezkręgowce nie są rzadkim zjawiskiem na polskich stołach - i u nas jada się ślimaki, małże czy krewetki, raki zaś od dawna należą do naszych tradycji kulinarnych. Wije za to są praktycznie niespotykane w tutejszych kulinariach. I może dobrze, bo jak się okazuje, potrafią przenosić groźne choroby.
Buxbaumia z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 83
- Odpowiedz
Komentarze (83)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
nie pada żadne "rzadko", czy "często", tylko że jedzenie takich rzeczy to "nic niezwykłego". Nie chodzi o częstość, a o dziwność - bakłażana też nie jesz często, ba, w sklepach go trudno znaleźć, a mimo to nie uważasz go chyba za tak samo niezwykły, dziwny, czy ekstremalny posiłek, jak
Komentarz usunięty przez moderatora