@funksik: LOL to jest tylko prezentacja, myślisz że mięso się obrabia i nastrzykuje ręcznie? albo że pośród schabów bez kości z tesco nie ma klejonych skrawków? trzeba kupićskrawki? o czym Ty mówisz? Przecież o to cwłaśnie chodzi żeby odpad produkcyjny wykorzystać a nie go kupować, co za bzdura :D
Klej do mięsa to transglutaminaza, naturalnie występująca w płynach ustrojowych i tkankach, zarówno roślinnych, jak i zwierzęcych oraz w mikroorganizmach. W Europie używanie tego kleju do "odzysku" mięsa jest zakazane i nie opłacalne. Metody łączenia mięsa często używa się w kuchni molekularnej w celu połączenia ze sobą kilku rodzajów mięs w jedną całość. Ogolnie, jest to całkowicie nieszkodliwe dla organizmu, pomijając to, że bakterie, które żyją sobie na powierzchni mięsa, po połączeniu,
pamiętajmy że restauracja zawsze ma resztki więc te resztki się monety zuje w taki sposób. Klient wpierdziela, kucharz klei skwarki, a janusz biznesu zarabia.
Hity
tygodnia
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Komentarze (6)
najlepsze
W Europie używanie tego kleju do "odzysku" mięsa jest zakazane i nie opłacalne. Metody łączenia mięsa często używa się w kuchni molekularnej w celu połączenia ze sobą kilku rodzajów mięs w jedną całość.
Ogolnie, jest to całkowicie nieszkodliwe dla organizmu, pomijając to, że bakterie, które żyją sobie na powierzchni mięsa, po połączeniu,