Szanowne Mirabelki, drodzy Mircy.
Słowo się rzekło.
Odnośnie wpisu LINK uroczyście otwieram tag #eatmadick
Pod tym tagiem znajdziecie testy gotowego żarcia dostępnego w typowych sieciówkach: Biedronka, Lidl, Kaufland.
No to zaczynamy.
Dzisiaj szef kuchni poleca:
NAZWA POTRAWY
Cordon Bleu - mówiąc jaśniej - jest to opanierowany kotlet z kurczaka, złożony na pół i wypełniony serem oraz szynką. Produkt z biedronki. Jest dostępny również w lidlu... Ale polecam ten z biedronki.
CENA/CENA ZA 100 GRAMÓW
9,99 za 500 gramów - czyli wychodzi 2 zł za 100 gramów.
OCENA SMAKU [1-10]
Jak na typowe żarcie z gotowców - daję 6,5/10. Nie jest bardzo dobre ale nie jest też złe. Ot, typowy przeciętniak, troszkę wybijający się od średnich produktów. Raz na jakiś czas można zjeść - jednakże jakbym miał to zjeść 3 dni pod rząd to... Wolałbym zjeść same frytki :)
ILOŚĆ KALORII [w 100 gramach]
224 kalorie, B14,W12,T13
CZAS PRZYGOTOWANIA
Przepis z opakowania mówi, że 13 minut w piekarniku na 180 stopni. Ja osobiście wolę bardziej wypieczone potrawy więc daję zwykle 220 stopni z termoobiegiem i 15 minut. Wtedy są idealnie chrupiące z wierzchu, ser jest rozpuszczony i ciepły. Kwestia preferencji danej osoby.
TRUDNOŚĆ PRZYGOTOWANIA [1-10]
2/10 - bo można się sparzyć piekarnikiem.
UWAGI KOŃCOWE
Jest to produkt dobry, niedrogi i szybki w przygotowaniu. Za 9,99 dostajemy 500 gramów cordona więc jest to na dwa obiady lub też dla dwóch osób.
! to, że ja zeżarłem na raz nic nie znaczy (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Razem z frytkami wychodzi to jakieś 6,5 zł za osobę. Dodając gotową surówkę wyjdzie jakieś 8 zł. Jest to dość uczciwa cena jak za porządny obiad.
OCENA KOŃCOWA
Smak - 6,5
Łatwość przygotowania - 9
Czas przygotowania - 9
Ogółem - 8,5 jeśli chodzi o szybki obiad przy minimalnych nakładach czasu i pracy.
Jeśli seria się przyjmie - obiecuję kontynuować ją tak długo, jak będzie zainteresowanie.
SMACZNEGO !
I pamiętajcie - EAT MA DICK :)
! w sobotę zrobię coś nie z gotowców :)
Komentarze (406)
najlepsze
http://u-jedrusia.pl/portfolios/dania-gotowe/
Niee, to nie jest moim zdaniem zjadliwe - ale to kwestia gustu. Ja wolę żreć kilka dni z rzędu lazanie.
Sam mam w domu kilka kilogramów makaronów, a szczególnie spaghetti. Gdy wracam i chcę coś szybko zjeść, to stawiam garnek na gazie i przygotowuję sos - aglio olio, carbonarę, puttanesca, cztery sery, al tono czy różne wariacje. Staram się mieć w domu prócz makaronu czosnek, parmezan, chilli, tuńczyka, pomidory, sardele, oliwki itp. i zawsze coś prostego i pysznego można wyczarować. Przygotowanie trwa szybciej, niż
xD
Sam smak jest dobry, ale składniki w szczególności "panierka" to syf i chemia.
Komentarz usunięty przez moderatora
Zdjęcia mam załączyć? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
-woda
-parówki
( ͡° ͜ʖ ͡°)