Best Shrimp Pad Thai - No Egg Ever | Street Food
Smażenie pad thaia prosto na ogniu z piekła. Cieszy oko zręczność tych kucharzy.
M.....0 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 94
- Odpowiedz
Smażenie pad thaia prosto na ogniu z piekła. Cieszy oko zręczność tych kucharzy.
M.....0 z
Komentarze (94)
najlepsze
Generalnie polecam miejscówke, wszedzie blisko na piechotę i do tego papu i sklepy w koło.
@ip_woman: Fajnie i nie fajnie. Jakbyś miała robić jedno i to samo danie 20 razy dziennie, przez 6 albo 7 dni w tygodniu, przez X lat, to by Ci się odechciało. Robota trochę jak na taśmie w fabryce.
Szczerze to zakochałem się w tym daniu, ale nadal nie mogę stworzyć idealnego sosu. Może ktoś podzieli się jakimś fajnym przepisem? :) Ten z Thai Woka ma na pewno dużo cukru bo jest "ulepa" i nie jestem pewien czy tak powinien smakować oryginał.
Ja używam do stworzenia sosu poniższych składników, ale proporcji nadal nie opracowałem idealnych:
- pasta tamaryndowa (odrobionę)
- sos rybny (z tym nie wolno przesadzić)
Jakieś zródło, bo nigdy nie mialem srirachy z USA.
"Sriracha sauce was created in Si Racha, Thailand, in the 1930s from the recipe of a housewife named Thanom Chakkapak"
Remontuje wlasnie kuchnie, minn planuje plyte gazowa z palinkiem do woka i zastanawiam sie czy 4KW wystarczy :)