Powszechny chiński problem - smażenie na oleju odzyskanym ze ścieków.
Chiński street food ma ogromny problem z tzw. gutteroil czyli olejem odzyskanym ze ścieków. Ściekami płynie olej z lepszych restauracji i są firmy i właściciele knajp, który wydobywają ten olej. Olej jest filtrowany, rafinowany itp. i sprzedawany dalej.
![Spring_is_coming](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Spring_is_coming_va7Rj0KUV1,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 236
- Odpowiedz
Komentarze (236)
najlepsze
nasi zieloni powinni taki jesc
Uwaga, może niektórym zrujnować wyobrażenia zbudowane przez korwinizm
Tak w ogóle to smród takiego tłuszczu to jeden z najgorszych zapachów, gorszy niż stare szambo.
@teczowisazabawni: (-‸ლ)
Moze i tak. Z drugiej strony news z tego roku:
http://m.todayonline.com/chinaindia/china/chinese-restaurant-staff-jailed-cooking-gutter-oil
Dobrze, że paróweczek nikt nie smaży na oleju.
Ale są choroby i zakażenia (✌ ゚ ∀ ゚)☞,
Przecież mają sanepid:
@simperium: Dlaczego obrażasz siostrę Gonciarza?