Niesamowity show eksperta od whisky - Jak smakuje szkocka po $50000 za butelkę?
Master Blender Richard Paterson z niebywałym humorem opowiada jak degustować szkocką whisky, aby wydobyć z niej wszystkie smaki i docenić jej głębię. Destylarnia Dalmore wypuściła okolicznościową 50-letnią whisky dla uczczenia 50 lat pracy Richard’a Patersona wartą 50000 funtów.
Mesk z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 147
Komentarze (147)
najlepsze
Obejrzałem wszystkie filmy z kanału
Nawiasem mówiąc, do whisky można dodać tylko dwie rzeczy: parę kropel wody (najlepiej ze szkockiego strumienia), lub... więcej whisky ;)
Komentarz usunięty przez moderatora
Mam dosc tych whiskey-neofitow co to pija szkocka tylko czysta, rzuajac ja w gebie i smarkaja do szklanki zeby wydobyc glebie smaku #!$%@? petow udajac przy tym jakimi to oni sensorykami nie sa. James'y Bondy z piwnic psia mac.
Nie piłem jeszcze jakiegoś naprawdę drogiego whiskey, ale póki co stwierdzam, że jednak większa przyjemność jest z napicia się taniego blended whiskey z colą.
@adiq94: Glenfiddich 12YO całkiem przyzwoity single malt, który jest właśnie dosyć delikatny i gładki więc nie powinien w nim dominować alkohol. Może piłeś zbyt ciepłą, wtedy alkohol faktycznie paruje i wychodzi na pierwszy plan. Następnym razem szklanka do zamrażalnika, ewentualnie zaopatrzyć się w kamienie,