Nazywają go chlebowym świrem. Pokazuje Polakom, że nie są skazani na "byleco".
![Nazywają go chlebowym świrem. Pokazuje Polakom, że nie są skazani na "byleco".](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_hWDeFeW2t5TPXv7IGWa3mS8ctYnVXwHP,w300h194.jpg)
Nadmuchiwane kajzerki z dyskontu, chleb, który jest żytni tylko z nazwy i rozmrożone pieczywo, sprzedawane jako “prosto z pieca” – takie produkty, pokryte często szynką lub serem, trafiają na talerze Polaków. Przez niską jakość wyrobów piekarniczych spożywamy coraz mniej chleba.
- #
- #
- #
- #
- #
- 260
- Odpowiedz
Komentarze (260)
najlepsze
źródło: comment_lfnbKPd2gPmxKc20SVDyrK3zopctKCga.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Z tradycyjnej jednoosobowej piekarni za 5zł - dosyć zwarte, mokre, kwaskowate.
Z Biedronki zwykle w promocji za 1,60zł: puszyste, podobne do pszennego.
Zastanawiam się skąd ta różnica, poza tym, że jedno jest na zakwasie, a drugie na drożdżach. Ale obydwa podobno 100% żytnie.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora