Nazywają go chlebowym świrem. Pokazuje Polakom, że nie są skazani na "byleco".
Nadmuchiwane kajzerki z dyskontu, chleb, który jest żytni tylko z nazwy i rozmrożone pieczywo, sprzedawane jako “prosto z pieca” – takie produkty, pokryte często szynką lub serem, trafiają na talerze Polaków. Przez niską jakość wyrobów piekarniczych spożywamy coraz mniej chleba.
n.....i z- #
- #
- #
- #
- #
- 260
Komentarze (260)
najlepsze
Czy to zle, czy dobrze? Chleb nie jest czyms zdrowym, tak czy inaczej... Lepiej wcinac krewetki i osmiorniczki. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Lepsze niż poznańskie gnioty od których twardsze jest tylko suszone mięso
niestety rzadko kiedy coś co jest smaczne jest jednocześnie zdrowe, i na odwrót - nie twierdze że hipermarketowe bułki są zdrowe, ale są smaczne, szczerze mówiąc jakbym miał wybierać między dmuchanymi kajzerkami a "prawdziwymi poznańskimi gniotami" i kierować się kryterium co jest zdrowsze, to wolałbym już w sumie w ogóle żadnych nie wziąć tylko jakiś chleb (który pomimo tego że np lubię tostowy to zwykły "prawdziwy" z piekarni z krótką
Mysle ze trochę zbyt poważnie traktujesz to co ludzie piszą w komentarzach na portalu ze śmiesznymi obrazkami
Czy aby na pewno przez "niską jakość"?
Ceny:
. 2000 ...................... 2015
. 1,20 ..... + 83 % ..... 2,20 ..... Chleb - za 0,5 kg
13,49 ....... + 4 % ... 13,98 ..... Mięso wieprzowe z kością (schab środkowy) - za 1 kg
. 9,87 ... + 163 % ... 25,95 ..... Mięso wołowe z kością (rostbef) - za 1 kg
.
GUS nie podaje danych o spadającym spożyciu chleba tylko pieczywa. Do pieczywa zalicza się np. drożdżówki, pączki itp. 15 lat temu ceny pieczywa w stosunku do cen innych artykułów były znacznie niższe. Przykładowo: w 2000 r. za równowartość 1 kg bananów można było kupić 4 pączki, a dziś 2-2,5. Stąd można przypuszczać, że w 2000 r.
nie zna zasad wolnego rynku? firmy dostarczaja konsumentom tego co oni chca. tlyko reaguja na popyt, to konsumenci kreuja zapotrzebowanie a nie odwrotnie!
Komentarz usunięty przez moderatora
kupujesz próżnie w lidlu?