A tak serio, może po prostu, żeby nie zostawiać niedopite i nie wylewać? Po za tym jeżeli to nagranie pochodzi z okresu letniego to zwyczajnie uzupełniła braki w butelce, latem jest cholernie gorąco i duszno, wielu ludzi nosi przy sobie wodę, zwłaszcza starszych. W takich temperaturach chłodna woda jest nieoceniona. ( ͡°͜ʖ͡°)
Nie jestem super specem ds Japońskiej sztuki kulinarnej. Wiem jednak że na Youtube jest pełno filmów na których kucharz wyczynia cuda przygotowujac Kobe. Serwuje je tak, że wygląda jeszcze lepiej niż smakuje. Tutaj mam wrażenie że dostaje fastfooda za 3.99 usd a nie jedna z najdroższych wołowin na swiecie...
Nie podoba mi się japońskie podejście do steków, tj. krojenie ich na małe kawałki (w celu jedzenia pałeczkami aby było na jeden, góra dwa gryzy) i tak ekstensywne obsmażanie. Zdecydowanie wolę jedzenie wołowiny nożem i widelcem. Do tego chyba tylko drugi kucharz robił kobe na tłuszczu wytopionym bezpośrednio z mięsa.
To ta krówka co jest karmiona cale życie jabłkami i ma czesane futerko przez Japończyków, a stek z niej kosztuje kilkaset dolców. Zjadłby oj zjadłby takiej krówki.
Gdzieś, kiedyś czytałem że była to ulubiona potrawa ojca Kobe Bryanta, i chociaż może wydawać się to śmieszne, to stąd właśnie wziął się "pomysł na imię" tego legendarnego koszykarza. ( ͡°͜ʖ͡°)
Komentarze (101)
najlepsze
A tak serio, może po prostu, żeby nie zostawiać niedopite i nie wylewać? Po za tym jeżeli to nagranie pochodzi z okresu letniego to zwyczajnie uzupełniła braki w butelce, latem jest cholernie gorąco i duszno, wielu ludzi nosi przy sobie wodę, zwłaszcza starszych. W takich temperaturach chłodna woda jest nieoceniona. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora