Myjmy sałatę! Śmiertelne zatrucia w Anglii.
Dwie osoby zmarły, a ponad 150 zostało zakażonych patogenną bakterią E. coli po zjedzeniu paczkowanej sałaty z warzywami liściastymi. Starannie myjmy produkty paczkowane – radzi dr Paweł Grzesiowski z Instytut Profilaktyki Zakażeń.
monkali z- #
- #
- #
- #
- #
- 107
- Odpowiedz
Komentarze (107)
najlepsze
Warzywa krojone na jednym dziale, trzy kąpiele w różnych wannach. Potem wrzucane na linie pakującą na innym dziale. I już w paczkach na kolejny.
Często się mówi, że się nie jadą tego co się robiło. Ja bym jadł.
Oczywiście nie ma żadnego Enterococcus coli póki co, ale zawsze może być i czytelnik niekoniecznie musi o tym wiedzieć. Nie po to wprowadzono precyzyjne i przejrzyste nazewnictwo dwuczłonowe, żeby teraz je olewać i dawać pole do pomyłek.
@lewacka_hipokryzja Pewnie śluz ślimaków
Poza tym do tego przerażania, że ktoś coś doda do wodociągów - woda bieżąca jest hipotoniczna (i uzdatniana, co powoduje, że jest słabym środowiskiem do utrzymania się bakterii), więc szansa na to, że będzie mikrobiologicznie niebezpieczna po dodaniu "wąglika", czy E.coli HUS, jest bardzo niewielka.
W skrócie: wstaje sobie pewnego pięknego poranka taki ahmed czy abdullah i bierze go na sranie - więc wysrywa sobie to co ma do wysrania. a zamiast jak każdy