Czy miód jest kaloryczny?
Wielu z nas, tak bardzo lubi miód, że nie wyobraża sobie swojego menu bez niego. I słusznie, ponieważ jest on bardzo zdrowy. Jego lecznicze działanie pomaga w walce z wieloma schorzeniami. Dlatego do jego jedzenia powinniśmy namówić zwłaszcza dzieci, co pozwoli im uniknąć wielu...
Bajaba z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 3
Komentarze (3)
najlepsze
Idzie np nagłówek "produkcja miodu" i dalej o produkcji miodu nie ma ani słowa.
Miód jest produkowany w ten sposób, że pszczoły JEDZĄ różne rzeczy, głownie nektar kwiatowy i wypływające soki roślin uszkodzonych przez mszyce i czerwce (tzw spadź).
Po zjedzeniu TRAWIĄ to co zjadły a po powrocie do ula WYMIOTUJĄ to co wstępnie strawiły.
I tym właśnie jest miód - pszczelimi rzygami.
Same ogólniki, bez żadnego poparcia.
Ale większość to cukier, bezwartościowe puste kalorie. Z naciskiem na „puste”. I zabrakło wzmianki o zawartości pyłku, enzymów, olejków eterycznych i innych.
Za wikipedią:
Czyli całe 0,72 promila! Świetne źródło aminokwasów, doprawdy.