Na czym smażyć by nie szkodzić zdrowiu.
Jerzy Zięba opowiada o olejach do smażenia i podpisanej ostatnio ustawie o żywieniu dzieci w szkołach. Pozdrawiam z za pysznego kotleta pieczonego na oleju kokosowym.
![](https://wykop.pl/cdn/c3397992/ArtyQ_gYfGJiySRe,q52.jpg)
- #
- #
- #
- 275
Jerzy Zięba opowiada o olejach do smażenia i podpisanej ostatnio ustawie o żywieniu dzieci w szkołach. Pozdrawiam z za pysznego kotleta pieczonego na oleju kokosowym.
Komentarze (275)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
"Rafinacja jest wielostopniowym oddziaływaniem na olej lub wytłoki (makuchy): temperaturą, wodą oraz chemikaliami."
Jakie chemikalia używają? Co jeśli one są bardziej
Ciekawi mnie też czy np. przechowywanie oleju kokosowego w plastikach tak jak to
A słonecznikowy i oliwa z oliwek to najgorsze co może być.
Zawsze jak smażę steki przy bardzo wysokiej temperaturze to przy słonecznikowym i oliwie jest pełno dymu i smrodu.