Tak właściwie jaki problem jest z pieczeniem z ciasta mrożonego, poza tym że są tam śladowe ilości środków przeciwpleśniowych? (olaboga trujo nas! tyle że pleśnie są potencjalnie dużo bardziej trujące). Sam często zamrażam już gotowe pieczywo jeśli nie dam rady zjeść i chleb jest nadal dobry.
wiele lat dodaje się niby bezpieczne ulepszacze smaku, konserwanty, a dopiero po latach gdy liczba nowotworów wzrasta lawinowo, zastanawia się czy może czy te dodatki nie trują. Stosowanie konserwantów jest w interesie dużych korporacji, które swoją śmieciową żywnością zalewają świat bez względu na konsekwencję i lobbują legalność ich stosowania. To nie trzeba mieć wielkiego mózgu aby to zrozumieć zamiast bagatelizować wiedzę głębsza niż reklama telewizyjna. A zamrażasz już gotowe pieczywo w pełni
Prawdziwe pieczywo powstaje z mąki gruboziarnistej, orkiszu, samopszy, a mniej rozdrobnione mąki zawierają więcej witamin, minerałów i błonnika woda wykorzystywana do wyboru ciasta nie zawiera chloru, powstaje w kilkadziesiąt godzin, a nie kilka minut.
Mam wrażenie, że ten wpis powstał w kilka minut. Woda bez chloru powstaje w kilkadziesiąt godzin? To „zdanie” musiałem przeczytać trzy razy, żeby zrozumieć, o co chodzi.
Komentarze (8)
najlepsze
Mam wrażenie, że ten wpis powstał w kilka minut. Woda bez chloru powstaje w kilkadziesiąt godzin? To „zdanie” musiałem przeczytać trzy razy, żeby zrozumieć, o co chodzi.
Zakop.