Instrukcja dla idiotow jak sie wazy: 1. wazymy calosc w opakowaniu zamknietym jako A 2. wyjmujemy wszystko z opakowania i wazymy samo opakowanie wyczyszczone jako B 3. odejmujemy A-B i wychodzi nam masa netto.
@woskrosenie: w momencie ważenia na lini produkcyjnej mięso ważyło 603. Po postaniu w opakowaniu część wody po prostu wyciekła z mięsa i jego waga się zmieniła. Równie dobrze możesz zrobić kotleta mielonego zważyć go wsadzić na 2 dni do lodówki i ponownie zważyć. Okaże się że producent lodówki zrobił cię w #!$%@? bo lodówka zeżarła ci część kotleta.
"z tłuszczem i innym ścierwem". Pan z filmiku chyba nie zna życia i chyba nigdy nie kupował mięsa typowo na wagę w zwykłym mięsnym. Zawsze coś jest do wykrojenia: jakaś chrząstka czy mały tłuszczyk. Ten filmik to masakra jakaś.
Co wy wykopujecie ludzie... Ten gość to cud, że oddychać potrafi (pewnie ktoś inny mu kamerę włączył), bo nawet zważyć poprawnie nie potrafi, a po koemntarzu o "badziewiu" wnoszę, że nigdy żadnego mięsa nie kupował i chyba ogólnie z kosmosu jest.
@seeb: Właśnie. A po drugie po co kupuje opakowanie z wodą? Ja zawsze oglądam czy mięso w niczym nie pływa, np. we krwi. Kupił wodę to powinien ją zważyć.
Komentarze (51)
najlepsze
Instrukcja dla idiotow jak sie wazy:
1. wazymy calosc w opakowaniu zamknietym jako A
2. wyjmujemy wszystko z opakowania i wazymy samo opakowanie wyczyszczone jako B
3. odejmujemy A-B i wychodzi nam masa netto.
Komentarz usunięty przez moderatora
Jak chcesz to jeszcze porównamy schemat rozerwania folii, ale generalnie nie wietrzyłbym spisku.
Zdecydowanie nie wietrzyłbym spisku
@skejna: Kiedyś nakupowałem stos rzeczy w biedronce i wszystkie ważyłem - KAŻDEGO produktu było tyle ile potrzeba, albo coś