Chleb pełen ziaren na zakwasie – zrób go sam
![Chleb pełen ziaren na zakwasie – zrób go sam](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_2iNc5NjtM9flrgjWmvwpBnp1bjOBgaeH,w300h194.jpg)
Zaskocz rodzinę na święta chlebem domowej roboty. Nasz przepis nie wymaga specjalistycznej wiedzy ani akcesoriów – wystarczą składniki, forma, piekarnik i odrobina cierpliwości.
![mamkuchnie](https://wykop.pl/cdn/c3397992/mamkuchnie_ttzFVtgcDa,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 80
Zaskocz rodzinę na święta chlebem domowej roboty. Nasz przepis nie wymaga specjalistycznej wiedzy ani akcesoriów – wystarczą składniki, forma, piekarnik i odrobina cierpliwości.
Komentarze (80)
najlepsze
U mnie ta posypka ma też znaczenie techniczne, bo jak ciasto rośnie w blaszczce to owijam je folią, żeby nie wyschło za bardzo(nawet 12 godzin rośnięcia). Dzięki takiej posypce ciasto nie przykleja się do folii i nie rozrywa jaką zdejmuję.
Utrzymanie zakwasu też jest bardzo proste, wystrczy go nakramić i tydzień poleży w lodówce.
To nie jest prawda. Zakwas w lodówce nie ruszy,
No i tu przestałem czytać... widać że autor w dupie robił chleb.
przepisnachleb.pl
http://www.moja-piekarnia.pl/
Ja jak cokolwiek próbuję zrobić z neta to oglądam kilka przepisów i wyciągam (ja to nazywam) średnią, bo każdy robi tak jak mu się podoba. Działa zawsze :)
Oczywiście za pierwszym razem może coś nie wyjść, więc trzeba poczytać co się #!$%@?ło i na drugi raz zrobić lepiej. A jak się dojdzie do wprawy to satysfakcja jest duża :)
Podpowiem że z chlebem i z wędlinami warto próbować