Dzięki UE będzie więcej trucizn w wędlinach
Urzędnicy z Brukseli, na prośbę wielkich koncernów aż o 50 proc. zwiększyli dopuszczalną zawartość silnie trujących azotynów w przemyśle wędliniarskim. Chodzi o to, aby przetwory były dłużej zdatne do spożycia.
p.....4 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 101
Komentarze (101)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Wygląda jak broń biologiczna w białych rękawiczkach ukierunkowana precyzyjnie w poszczególne narodowości... Sorry Unio, ale tak się malujesz...
W Almie widać to najlepiej bo każda wędlina ma tabliczkę ze składem. Jedynie jakieś 10% wystawionych jest względnie wolne od konserwantów typu azotan potasu itp., reszta jest tym faszerowana i mimo że każdy może sobie ten skład przeczytać (nie jak w typowym mięsnym) to... i tak ludzie to kupują!
Zasadniczo problem polega na tym, że dopóty wkładamy
@onechaos: A co jest nie tak z azotanem potasu?