Polacy kupują 2.5 raza więcej margaryny niż masła- zobacz dlaczego to zły wybór
To nic innego jak tłuszcze, odpowiednio zwierzęce i roślinne. Są niezbędne dla naszego organizmu, jednak w nadmiernych ilościach mogą przyczynić się do chorób układu krążeniowego oraz prowadzić do otyłości. Mało kto wie jaka jest różnica między tymi dwoma produktami a jest bardzo znacząca!
zezowatychlop z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 272
Komentarze (272)
najlepsze
@grzechotnik666: Przecież margaryna jest gorzkawa i zostawia oleisty posmak...
Ja preferuję masło i masło klarowane do smażenia.
Eeee... Raczej wątpię...
Jest duzo zamiennikow :) Choc oczywiscie wszystko kwestia smaku.
- co robisz?
- smaruję kromkę gównem.
-
Bzdura, obalona wielokrotnie.
To nie tłuszcze są przyczyną otyłości, tylko węglowodany i nadmiar kalorii ogólnie, ale to węglowodany mają wpływ na wydzielanie insuliny, która z kolei ma wpływ na odkładanie.
Podobnie przy chorobach układu krążenia - powoduje je stan zapalny, a nie nadmiar