malec również należy do tłuszczów nasyconych, nadaje się do smażenia, gdyż ma wysoką temperaturę dymienia (ok. 220 stopni C); jednak ze względu na dużą zawartość cholesterolu nie jest polecany do stosowania w kuchni, szczególnie w żywieniu dzieci.
Stek bredni, ilość w cholesterolu wchłanianego z pożywienia nie przekracza 1 mg na dzień, obojętnie ile go nie zjesz. Tak samo jak obalono twierdzenie, że cholesterol wchłaniany z pożywnia powoduje zawały i miażdzycę. A jest
Powodzenia w smażeniu na mieszance oleju z wodą... Widać pani chiński dietetyk nie smażyła nigdy niczego. Ma za to na pewno wiele artykułów w najbardziej niszowych odmętach internetu...
Komentarze (55)
najlepsze
@t-stark: Idź do doktora może, bo słyszałem że takie coś grozi zawałem.
Stek bredni, ilość w cholesterolu wchłanianego z pożywienia nie przekracza 1 mg na dzień, obojętnie ile go nie zjesz. Tak samo jak obalono twierdzenie, że cholesterol wchłaniany z pożywnia powoduje zawały i miażdzycę. A jest
"płynu całkowicie pozbawionego naturalnej informacji, zawartej w żywym nasionku."
w tym momencie oplułem monitor i skrzywiłem się z niesmakiem, na co ja tu czas tracę.
W takim:
źródło: comment_fPVKilPZr9pBG9FgTkDb4qPTjuHqkpct.jpg
Pobierzźródło: comment_CLSdsYdXdMD84FDGQOmMRX9BuHxgr8o7.jpg
PobierzNie.