Naprawdę wątpię, że to się przyjmie. W naszej kulturze zwyczajnie tak się nie jada, podobnie jak psów czy kotów (no chyba że nieświadomie w budce u Chińczyka ( ͡°͜ʖ͡°)).
Ogółem owady dzięki temu że mają chitynę są zdrowsze od zwykłego mięsa, do tego mają więcej białka! https://www.youtube.com/user/OwaDziki Tu macie kilka przepisów w formie wideo, ja sam próbowałem mączników w miodzie i są całkiem spoko(były z własnej hodowli więc "wiem co jem") (⌐͡■͜ʖ͡■)
Bardzo bym chciał zjeść parę takich dań. Mam jednak mocne uprzedzenia co do restauracji. Może kiedyś dojdzie do momentu, że człowiek będzie mółg spróbować dania tego typu ze straganu jak na dalekim wschodzie.
Komentarze (12)
najlepsze
Jeśli będzie w kierunku ekskluzywnej restauracji......