Piwa rzemieślnicze. Jeszcze pasja czy już biznes?
O piwnym biznesie mówią założyciele polskich browarów rzemieślniczych. W tym ja ( ͡° ͜ʖ ͡°). Wiem, że wykopki nie lubią źródła, ale tekst dość rzeczowy.
BrowarOlimp z- #
- #
- #
- #
- #
- 112
O piwnym biznesie mówią założyciele polskich browarów rzemieślniczych. W tym ja ( ͡° ͜ʖ ͡°). Wiem, że wykopki nie lubią źródła, ale tekst dość rzeczowy.
BrowarOlimp z
Komentarze (112)
najlepsze
@Frugos: powiedz to moim znajomym, którzy po spróbowaniu kilku różnych piw z Pinty, Alebrowaru i innych dalej delektują się Perłą i Kasztelanem ( ͡° ʖ̯ ͡°).
Zawsze pojawiają się
Dodałbym jeszcze, że trzeba mieć dobre piwo - ale widać to już nie jest ważne.
A mówiąc na serio poziom ekstraktu jest (także ze względów prawnych) ewidencjonowany codziennie w czasie fermentacji, testy piwa z leżaka to już głównie sprawdzanie "czy już dobre" ;)
Zastanawiam się tylko o jakich infekcjach piszesz @Mirvan, przecież w próbce z fermentora zdominowanego przez drożdże nie ma właściwie nic innego (na dowód czego są
@BrowarOlimp: chętnie bym sprawdził co ważycie, tylko że pewno nie ma szans by zdobyć wasz trunek w Szczecinie :(
@wiktor12348: W elysium spokojnie dostaniesz. Pamiętam że hadesa tam kupiłem i z tego co widziałem inne też mieli.
Poza tym polecam ten sklep :)