Ludzie kupują przecenione pieczywo na potęgę
Kupując przecenione pieczywo zaoszczędzimy dziennie kilkadziesiąt groszy. Zyskujemy my i... piekarnie.
wspolczesnapl z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 96
Kupując przecenione pieczywo zaoszczędzimy dziennie kilkadziesiąt groszy. Zyskujemy my i... piekarnie.
wspolczesnapl z
Komentarze (96)
najlepsze
- "Ludzie kupują przecenione pieczywo" - na pewno ze względu na jego walory smakowe - NIE NA CENĘ
- "Polacy pokochali second hand'y" - oczywiście ze względu na to, że wolimy używane ubrania - NA PEWNO NIE CHODZI O CENĘ
- "Zyski hipermarketów rosną" - oczywiście dlatego, że lepiej zmarnować 3 godziny na zakupach i pół godziny w kolejce niż pójść do sklepu " U Stasia" - OCZYWIŚCIE
BTW, prawdziwy chleb, taki jak piekły nasze babcie, nadawał się do jedzenia przez tydzień, a nawet dwa. To chemiczne coś, zwane chlebem, jakie teraz kupujemy w piekarniach, po 2 dniach się rozsypuje i nadaje najwyżej dla konia.
Najgorzej jest z mięsem, bo się poważnie można zatruć, a ludzie i tak kupują.
Z cyklu cool story: brat kilka lat siedział za granicą, było tam też kilku Polaków w jego firmie, zarabiali nieźle wszyscy. Jeden z nich żywił się na wpół zgniłymi owocami i warzywami, ponieważ były tańsze. Chleb pół biedy, bo najwyżej będzie wysuszony, ale owoce, warzywa, mięso?
Osobiście i tak wydaje mi się, że przeterminowane mięso jest najgorsze.