@niepoprawny_marzyciel: jedyna knajpa w jakiej jadam to mcdonalds a to i tak tylko od poczatku pazdziernika kiedy to wprowadzili hamburgery po 2 zlote :)))
Przykro mi ale według mojej opinii tuńczyka spaliłeś. Nie lubiłem tej potężnej ryby dopóki nie spróbowałem jej w wersji w której w środku jest surowy. Użyłeś naprawdę najlepszych produktów (może oprócz tej mętnej oliwy) więc całokształt powinien wypaść dobrze.
Zgadzam się z MichaŚkiem. Dla mnie podanie tuńczyka w pełni ściętego to zbrodnia. Środek MUSI być surowy. To samo polecam odnośnie łososia. I połączenie szafranu z rybą i parmezanem uważam za hmmm nielogiczne. Wybacz, ale to GzW jest nieco przekombinowane i wychodzi Twoja nieudolność (bez obrazy! widać po prostu że nie jesteś kucharzem z dużym doświadczeniem.)
[Edit]
"kruszył się jak sam parmezan" - mięso ma być kremowe a
Dla mnie podanie tuńczyka w pełni ściętego to zbrodnia
@Frollo: Dotyczy to wszelkich dużych smażonych kawałów mięsa: steków, jagnięciny a nawet zwykłej wątróbki. Ale z drugiej strony nawet taki przysmażony stek może być w środku różowy. Nie widać jak wygląda w przekroju.
Dla mnie większym kulinarnym wykroczeniem jest podanie go bez żadnych warzyw. To jak seks bez gry wstępnej. Zielona sałata, domowe frytki, jakieś delikatne gotowane/grillowane warzywa typu szparagi albo pory,
Ja dodałem 6 letniego parmezanu zakupionego w Mediolanie oraz szafranu, który kupiłem na targu w Neseberze (szafran najwyższej jakości).
...na talerzach z kolekcji Rosenthal Biała Maria 1923 (talerze najwyższej jakości), popijając Dom Perignon, rocznik 1980. Chateau Saran, południowe zbocze?
Żartuję oczywiście, to dobrze że użyłeś wysokiej jakości składników.
Komentarze (107)
najlepsze
@portas91: http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/42338-jogurty-w-realu-po-zoty-dwajscia-dziewiec.png
@Solitary_Man: Znam droższe zioła
@MichaS_LwK:
Zgadzam się z MichaŚkiem. Dla mnie podanie tuńczyka w pełni ściętego to zbrodnia. Środek MUSI być surowy. To samo polecam odnośnie łososia. I połączenie szafranu z rybą i parmezanem uważam za hmmm nielogiczne. Wybacz, ale to GzW jest nieco przekombinowane i wychodzi Twoja nieudolność (bez obrazy! widać po prostu że nie jesteś kucharzem z dużym doświadczeniem.)
[Edit]
"kruszył się jak sam parmezan" - mięso ma być kremowe a
@Frollo: Dotyczy to wszelkich dużych smażonych kawałów mięsa: steków, jagnięciny a nawet zwykłej wątróbki. Ale z drugiej strony nawet taki przysmażony stek może być w środku różowy. Nie widać jak wygląda w przekroju.
Dla mnie większym kulinarnym wykroczeniem jest podanie go bez żadnych warzyw. To jak seks bez gry wstępnej. Zielona sałata, domowe frytki, jakieś delikatne gotowane/grillowane warzywa typu szparagi albo pory,
a jak by mi się znudziły to bym wystawił na allegro
Ogólnie słabo, zbyt długo smażony, powinien być obrócony najwyżej raz, parmezan i szafran to niezbyt dobre połączenie.
Pewnie było dobre, ale mogło być lepsze.
Wykop za próbę!
Czy to prawdziwy parmezan?
http://24.media.tumblr.com/tumblr_lm1k69nKZG1qkae66o1_500.jpg
ok, nie bedę o tym pamiętać i ponakłuwam :-P
...na talerzach z kolekcji Rosenthal Biała Maria 1923 (talerze najwyższej jakości), popijając Dom Perignon, rocznik 1980. Chateau Saran, południowe zbocze?
Żartuję oczywiście, to dobrze że użyłeś wysokiej jakości składników.