Uwielbiam tuńczyka, mogłabym go jeść kilogramami, i to najchętniej na surowo, Takie steki też lubię - surowe w środku. Jak będę w Makro, kupię tuńczyka i chętnie spróbuję Twoją wersję :)
@Krzemien: jak dla mnie sam surowy tuńczyk + sojsos + wasabi = raj :) łosoś też się sprawdza. Żaden nie smakuje tak dobrze jak świeży, pokrojony w cienkie plasterki zanurzony w sojsosie:)
W sumie to jeden ze słabszych GzW. Kup stek, dopraw, wrzuć na patelnie. Ciekawe kiedy będzie GzW: kup chleb, szynkę, posmaruj kromkę masłem, połóż plaster szynki i gotowe?! Poza tym dorosły facet naje się 250g steku bez żadnych dodatków? Seems legit.
Niestety zgadzam się z resztą - zepsułeś dwa ładne steki. Jeżeli już się uparłeś na szafran (który wymieniany z kurkumą jako zamiennikiem jest strzałem w kolano i ujawnieniem braku wiedzy kulinarnej) mogłeś zrobić z tego sos szafranowy na winie i maśle, dorzucić gotowany koper włoski.. Uważam jednak, że takie steki, tak jak dobra polędwica jest rarytasem bez kombinowania - stek sam w sobie jest kozacki - sól + pieprz i na medium
Komentarze (107)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
http://sjp.pwn.pl/szukaj/syty
Komentarz usunięty przez moderatora