Zero mięsa w kiełbasie
Jemy zmielone kości, świńską skórę i tłuszcz. Jakość wędlin gwałtownie się pogarsza. Czy rząd przywróci obowiązkowe normy na kiełbasę?
Jassiek z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 152
Jemy zmielone kości, świńską skórę i tłuszcz. Jakość wędlin gwałtownie się pogarsza. Czy rząd przywróci obowiązkowe normy na kiełbasę?
Jassiek z
Komentarze (152)
najlepsze
A może po prostu olać cały ten skomplikowany, nikomu niepotrzebny proces i zostawić
To jest zwykle oszustwo.
Może ja mam fundamentalne braki w edukacji albo dedukcyjnie się gdzieś zagubiłem, ale uczono mnie ze 100l H2O = 100 kg .... Czy to oznacza że mogę kupić kiełbasę w całości zrobioną tylko z wody?
@arakh: Przykro mi, masz braki. jeżeli do 100 kg mięsa dodasz 15l wody będziesz miał 115kg. Jeżeli dodasz do 100kg mięsa 100l wody to będziesz miał około 200 kg materiału na kiełbasę. Czyli w najgorszym wypadku