Świeży miód lepszy niż probiotyki
Zespół uczonych z trzech szwedzkich uczelni: Lunds Universitet, Sveriges Lantbruksuniversitet i Karolinska Institutet ogłosił właśnie, że świeży miód dzikich pszczół jest prawdziwą bombą probiotyczną - zawiera miliardy pałeczek kwasu mlekowego 13 różnych typów.
Lifelike z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 57
Komentarze (57)
najlepsze
naturalny miód również "krystalizuje"
chodzi o miód nie obrobiony termicznie, bez domieszek , oraz co istotne .... od dzikich pszczół, nie pasionych cukrem przez pszczelarzy.
porównaj cenę dobrego polskiego miodu i tego wyprodukowanego z miodu z UE i spoza UE ;)
a potem porównaj smak.
[edit] spoza UE to oczywiście PRC żeby nie było niedomówień, inny gatunek, inne warunki hodowli. ogólnie chiński miód podobnie jak chińskie samochody : wygląda i
Przepis: rozpuścić łyżkę miodu w pół szklanki letniej (nie więcej niż 40*C)wody, odstawić na około 12 godzin i wypić.
Komentarz usunięty przez moderatora
Jak się mylę to mnie poprawcie.
_*rosa miodowa, słodka i lepka ciecz, płynne odchody mszyc i czerwców. Występująca zazwyczaj w postaci