@011011010110000101111000: ja lałam dość dużo oleju i nie miałam kompletnie żadnych problemów. Do tego smażyłam na maluteńkim ogniu, przez co jak już zaczynały sie przypiekać z jednej strony to od góry były już lekko 'zastygnięte' przez co nie wylewały się;)
@KaloryfeR: wyjdzie za pierwszym, o ile nie przedobrzysz z ilością proszku do pieczenia bo ma wtedy niedobry posmak. Najgorsze smażenie, chociaż przypalić trudno a z przerzucaniem nie ma problemu bo są małe ;)
Komentarze (176)
najlepsze
Sam parę razy próbowałem ale placek się tak jakby sklejał lub rozlewał i wychodził placek z wnętrznościami na boku.
Jakie rady przy przerzucaniu? Może to wina, że smażymy placki bez oleju?
Komentarz usunięty przez moderatora
A tak na serio to wygląda na łatwe do zrobienia, więc za którymś razem może by mi wyszło. Trzeba będzie sprawdzić
Nie takie rzeczy się przypalało :)
http://kwejk.pl/obrazek/632693/przepis,na,nale%C5%9Bniki.html