Gotuj z Wykopem - lazania
Nie tani i nie szybki przepis, ale za to jaki dobry! No i tylko spójrzcie na tego pieska jak prosi :)
P.....a z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 187
Nie tani i nie szybki przepis, ale za to jaki dobry! No i tylko spójrzcie na tego pieska jak prosi :)
P.....a z
Komentarze (187)
najlepsze
ta, kotu sie nie chciało przyjść... ciekawe z czego miałeś to mięcho mielone?
Mleko nadaje mu smak. Bez mleka to zasmażka z wodą, a nie beszamel ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/B%C3%A9chamel_sauce
1. http://www.wykop.pl/link/1008069/gotuj-z-wykopem-lazania/#comment-8309405
2. http://www.wykop.pl/link/1008069/gotuj-z-wykopem-lazania/#comment-8308429
3. Tworząc zasmażkę używamy tyle samo masła ile mąki. Czyli nie wrzucamy kostki masła, tylko trzy łyżki. A jak ktoś ma wagę w domu, to w ogóle może być super poprawny. Zasmażki są w trzech stopniach - zależnie od "zrumienienia mąki". Do beszamelu używamy zasmażkę 1-go stopnia, czyli białą.
4. Z osobistego doświadczenia proponuję budować warstwy lasagne (a nie lazania)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pasternak_zwyczajny
http://en.wikipedia.org/wiki/Parsnip
Poza tym to co masz na zdjęciu jako śmietana, to tak naprawdę produkt śmietanopodobny, ale ludzie kupują, bo tańsze;) Nie martw się nie jesteś pierwszy:
http://pendragon.blog.onet.pl/zagadka-pietruszki,2,ID370275118,n
Jeszcze znam dużo takich na emigracji, którzy do tej pory uparcie twierdzą, że to jest pieteruszka, a ja jestem jełop bez szkoły.
@PanBulka: Marchewka i pietruszka to twoja własna fanaberia czy wytrzasnąłeś to z jakiegoś przepisu? Chyba to trochę nagina oryginalną wersję tej potrawy.
Mówiłem nie jedz ;(
sorry za głupie pytanie, ale jaka śmietana?
Wiesz, ja jestem słabym kucharzem, ale w kwestiach technicznych idzie mi nieźle, więc jak mam przepis od a do z to zrobię danie naprawdę dobrze, więc jaka śmietana? :)