Aktywne Wpisy
Moja żona po 15 latach małżeństwa właśnie przyznała mi się do tego że od pół roku ma chłopaka, regularnie zdradzała mnie z różnymi typami przez ostatnie 4 lata. Jak mam jej wybaczyć?
wfyokyga +22
Dobranoc
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
W szkole UNICEFu (specjalnej) na Baranówce właśnie trwa ogromne poruszenie... Szanowna Pani Dyrektor, nakazała wszystkim nauczycielom, w dzień wolny od pracy (10 listopada) wyjazd do Arłamowa na szkolenie w sprawie agresji (które trwa do 3 godzin). Co w tym takiego ciekawego ? Otóż to, że wszyscy nauczyciele mają zapłacić po 100 zł z własnej kieszeni, za nocleg i mają tam zostać do 11 listopada. Płaci się za nocleg z góry i tylko w taki sposób można uczestniczyć w obowiązkowym szkoleniu. Szkolenie 10 listopada jest mniej więcej do godziny 12:00 - po czym następuje czas wolny, aż do 11 listopada, gdzie po wymeldowaniu jest powrót autokarami do Rzeszowa.
Moja pytanie: Czy to jest legalne działanie ? Czy można kogoś zmusić w ten sposób do rezygnacji z dnia wolnego na rzecz obowiązkowego płatnego szkolenia i wynajęcia prywatnie noclegu ?
Przypominam, że w tej szkole jest ponad 150 nauczycieli i WSZYSCY muszą być na tym szkoleniu.
#rzeszow #nauczyciele #szkolenia