Wpis z mikrobloga

Anna Przybylska była wierząca wiara jej pomagała

@Obserwator_z_ramienia_ONZ:

Czyli wierzyła w Boga który dał jej raka trzustki? Czy może jest jakoś tak że ludzie konają i osieracają dzieci bez wpływu Boga na sytuację? A jeśli tak to po co wiara? Jak widać wiara okazała się nieskuteczna bo nikt jej nie pomógł, nikt w sensie nadprzyrodzonym. Umarła w
  • Odpowiedz
@Epoche: Ogólnie wielu ludzi w ostatnich chwilach swojego życia nawraca się, stają się bardzo wierzący. Pomaga im to nie w taki przyziemny sposób o jakim my myślimy, nie liczą na cud. Raczej pomaga im to się pogodzić ze śmiercią, przemijaniem, bo łatwiej jest myśleć o śmierci jeżeli wierzysz w to, że nie jest ona końcem a początkiem czegoś innego, lepszego, wyższego... Ja tego nie kupuję, ale rozumiem ludzi którzy czują
  • Odpowiedz
@Epoche: widać jesteś jeszcze w podstawówce z wiedzą na temat wiary skoro zadajesz pytania typu "dlaczego Bóg pozwala na wojny i choroby" , jest mnóstwo źródeł mówiących o tym dlaczego tak się dzieje, poszukaj, wyczerp wszystko co znajdziesz, a potem się udzielaj
  • Odpowiedz
@Internet_the_explorer: To były badania Paula Camerona, którym potem zarzucano że są sfałszowane hurr durr powoływał się na dziwne informacje, a niestety nie jestem w stanie znaleźć informacji czy ktokolwiek inny prowadził takie statystyki. Zostawmy więc wątek gejów, a zostańmy przy pedofilach.

"Służba Więzienna, która na podstawie deklaracji skazanych wpisuje ich zawód wykonywany, informuje, że wśród tych 674 odsiadujących wyroki największa grupa to mężczyźni bez zawodu (415), murarze (31) i mechanicy samochodowi (15). Jest także 11 rolników, dziesięciu pracowników dorywczych, dwóch nauczycieli, jeden pedagog, instruktor sportu.

Nikt nie zadeklarował, że jest
  • Odpowiedz
widać jesteś jeszcze w podstawówce z wiedzą na temat wiary skoro zadajesz pytania typu "dlaczego Bóg pozwala na wojny i choroby" , jest mnóstwo źródeł mówiących o tym dlaczego tak się dzieje, poszukaj, wyczerp wszystko co znajdziesz, a potem się udzielaj

@trq: no to podaj mi tu teraz te naukowe źródła, w których dowiedziono, jakie bozia ma intencje. "Wiedza na temat wiary" o #!$%@?, to brzmi jak jakaś poważna dziedzina.
  • Odpowiedz
@xSQr: Nie wiedziałem, że Bóg jest winny nowotworowi śp. Przybylskiej. Od kiedy to Bóg jest dżinem i spełnia nasze życzenia? Bóg dał nam wolną wolę Panie Wojewódzki, większość znanych nam chorób człowiek sam wytworzył i zapewne podobnie jest z nowotworami! No ale Pan Wojewódzki woli stwierdzić że, jak Bóg jest to powinien pstryknąć palcami i Anię uzdrowić. Wiara w Boga to trudna ścieżka i podziwiam ludzi którzy nią idą. Ja
  • Odpowiedz
@dzeksondzekson: Mnie interesowała tylko informacja o 40% gejach wśród pedofilów. Ja nigdzie nie zarzucałem księżom, że to sami pedofile. Także nie do mnie to zdanie powinienieś kierować

Już do tego się nie odniesiesz bo nie pasuje do tezy?
  • Odpowiedz
@Internet_the_explorer: Inna sprawa, że samo wyrzucenie Camerona z ATP nie jest zaprzeczeniem jego badań (z którego jeśli wierzyć wikipedii sam chciał się wypisać na początku), to coś w stylu stwierdzenia, że homoseksualizm nie jest chorobą przez WHO na podstawie nie badań a głosowania jego członków...
  • Odpowiedz