Wpis z mikrobloga

Dobra, pierwsze koty za płoty, giereczka opublikowana, mięciutko wylądowała w google play. Ale jak mówiłem to nie koniec naszej relacji. Właśnie wypuściłem szybką aktualizację, (powinna być widoczna w ciągu kilku godzin, google play musi ją przemielić) która poprawia najczęstsze błędy jakie mi wczoraj zgłaszaliście m.in.:

- logowanie do play games tylko przy starcie gry lub po wciśnięciu, któregoś z przycisków play games, a nie tak jak wcześniej przy każdym odpaleniu głównego menu.

- ekran już się nie wyłącza gdy nic nie wciskamy (problem pojawiał się przy graniu akcelerometrem), w związku z tym gra dostała nowe uprawnienie do podtrzymywania aktywności ekranu.

- Dźwięk ufo już się wycisza.

- Mniejsze poprawki związane z interfejsem

Wiele osób pytało mnie także o statystyki, ja je będę udostępniał pod tagiem, jak tylko je zobaczę, bo trochę zepsułem spawę i źle skonfigurowałem analytics i muszę bazować na statystykach w google play, które odświeżają się co 24-48h więc jeszcze dokładnych statsów sam nie mam, widzę jedynie że grę oceniło ponad 230 osób, z czego powalająca ilość to 5 gwiazdek, dzięki wszystkim za ciepłe przyjęcie () Jest też kilka jedyneczek, niestety autorzy tych ocen nie pokusili się o napisanie w komentarzach co dokładnie im się nie spodobało, szkoda, dzięki temu mógłbym na bieżąco ulepszać moją produkcję :s

Teraz się biorę trochę za reklamę, podrzucę linki do gry na jakieś androidowo-developerskie fora i zobaczę jaki będzie odzew :)

I to chyba tyle, pozdro!

#odzeradogamedevelopera
  • 36
@TadeuszSynZygmunta: Myślałeś może nad tym, aby tło było ruchome i przesuwało się powolutku wraz z pokonywanym dystansem? :>

Myślę, że fajnie by to wyglądało, gdyby na etapie np. 2 000 mijało się Księżyc, dokładnie tak jak przy starcie mijamy Ziemię. Później przy 5 000 Marsa, 10 000 Jowisz... i tak dalej :D

Byłby to fajny punkt zaczepienia i zwiększyłoby się poczucie celu w samej grze, czyli np. dolecieć do Plutona :)
@TadeuszSynZygmunta: Jest w ogóle jakaś "bariera" po bokach? Bo jak np. UFO cię uderzy to wylatuje się nie wiadomo gdzie i nie sposób wrócić :|

IMO lepiej jakby nie dało się wylecieć za ekran, a problem z latającymi łapkami na pewno da się ogarnąc

@TadeuszSynZygmunta: Całkiem fajna ta gra, ale mam 2 pytania

1. Jaki jest rekord świata? Dzisiaj miałem ponad 1000, to dobry wynik?

2. Są jakieś czity? Np. na wyłączenie tych asteroidów, bo czasem #!$%@?ą

3. Pozdrawiam