Aktywne Wpisy
zackson +36
Megan Fox, kiedyś i dziś XXXDDDDD
#logikarozowychpaskow
#logikarozowychpaskow
jakie znacie filmy, które warto obejrzeć na tripie? ostatnio obejrzałem 1szego Avatara i wyglądało to lepiej niż zapamiętałem na IMAX 3D ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#lsd #grzyby #psylocybina #film
#lsd #grzyby #psylocybina #film
A kolejka rosła i rosła. Wielu więc przyszło na ostatnią chwilę i w ogóle nie dziwią mnie te tłumy. Przed godziną 18 było spokojnie 2x więcej osób niż o godz 16.
Nie wiem ile jest wszystkich rysunków, obrazów, grafik i zdjęć, który wyszły spod jego ręki. Nie wiem ile % tego jest w internecie i ile było na wystawie, oraz ile w ogóle jest w Polsce. Ale z całą pewnością chciałbym kiedyś zobaczyć całą (dostępną) resztę. Na pewno w najbliższym czasie wybiorę się jeszcze do Częstochowy i Sanoka.
Co do samej wystawy to marudząc troszkę szkoda, że oświetlenie w sali było dosyć kiepskie i oglądając niektóre obrazy z jakiegokolwiek kąta nie dało się ich obejrzeć w pełni bez irytującego odbicia lamp. Odległość od ściany do barierki też w sumie zbyt duża. Dla kogoś kto nosi okulary odległość jednak ma znaczenie.
Smutne jest to, że Warszawa nie chciała/nie chce poświęcić groszy na kolekcję Beksińskiego. Dziwne mamy czasy, że wydaje się pieniądze na homopropagandę, a olewa naszą kulturę, sztukę.
Poniżej dwa obrazy, które najdłużej przykuły moją uwagę. W sumie nie tylko mnie...
To trzeba zobaczyć. Na żywo jest niesamowite.
Beksiński mistrz. Pokłony. (ノ)ノ
#beksinski #sztuka #krakow #malarstwo
Szkoda, że nie ma dostępnego całego zbioru w internecie. Nawet w niskiej rozdzielczości, byleby poznać choć trochę bliżej jego twórczość. Na pewno wiąże się to z prawami autorskimi, czy się mylę?
Myślę, że dobrze mieć świadomość tego, że ktoś taki żył i to do dosyć niedawna, a jego dzieła nie są zwykłymi bazgrołami.
Niektórzy zachwycają się nad trzema plamami widząc w tym sztukę, niektórzy oczywiście wolą coś innego.
Może dziwne porównanie, ale to tak samo jak z historią. Nie każdy interesuję się np
@Traviu:
Czy przypadkiem w Sanoku nie jest właśnie ta wystawa? Skoro mówisz, że w Częstochowie coś jest, to też się wybiorę. Byłem dzień po otwarciu, ogromne wrażenie to na mnie zrobiło.
Oświetlenie fakt, słabe jak wspomniałem wyżej. Cieszę się jednak, że nie dali tego wszystkiego za szybą- wtedy w ogóle nie byłoby nic widać bo by się światło odbijało.
Tłumy- mniejsze były w przeciągu tygodnia. ;)
Dla mnie było warto.