Aktywne Wpisy
hehehhhehe +66
Dobra, w wieku 30 lat wypaliłem się z IT. Nie chce już widzieć na oczy tego syfu i #!$%@?ć na takie #!$%@? tematy co po byle jakiej analizie gówno mnie obchodzą. Co mnie ma obchodzić wynik jakiejś funkcji albo dowieziony sprint - ja #!$%@? jakim przegrywem przez ostatnie 7 lat się było, że człowiek się tym przejmował. Nawet pieniądze mnie nie radują. Czym się zająć? Jakieś pomysły? Jaka odskocznia na kilka lat
kaen89 +464
Nasze dziecko boi się zasnąć... Nie boi się potworów spod łóżka, boi się, że zabraknie mu oddechu... jesteśmy zrozpaczeni.
Udaliśmy się z Olafkiem do terapeuty oddechu, okazało się, że musieliśmy zakupić piktoflometr (badający przepływ powietrza z płuc) i urządzenie do wzmacniania mięśni oddechowych.
Musimy zwiększyć powierzchnię wymiany gazowej u Olafka, ponieważ aktualnie boi się zasypiać...
Olaf cierpi na Dystrofię Mięśniową Duchenne’a, jego mięśnie z każdym dniem zanikają. Rok temu w USA wprowadzono
Udaliśmy się z Olafkiem do terapeuty oddechu, okazało się, że musieliśmy zakupić piktoflometr (badający przepływ powietrza z płuc) i urządzenie do wzmacniania mięśni oddechowych.
Musimy zwiększyć powierzchnię wymiany gazowej u Olafka, ponieważ aktualnie boi się zasypiać...
Olaf cierpi na Dystrofię Mięśniową Duchenne’a, jego mięśnie z każdym dniem zanikają. Rok temu w USA wprowadzono
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#grafika #photoshop
@duckar: coś takiego mniej więcej. Najpierw opakowuje obiekt i pozniej dodaje dodatkowe linie oddzielone o zadana wartosc
Napisanie akcji jest możliwe, ale trochę bardziej skomplikowane.
Napiszę Ci jak ja to widzę... aby szybko w miarę to zrobić.
1. Tworzymy nowy dokument. (np. 650px na 650px)
2. Umieszczamy w nim jakiś tekst. Wielkość np. 100 pt
3. W zakładce layers klikamy prawym na warstwę z nowym tekstem i wybieramy: Duplicate layer
4. W oknie, które wyskoczy wybieramy Document: new
5. Jak
7. Teraz nowa warstwa np. koloru białego - nazwijmy ją NOWA.
8. Dajemy ją pod nasz tekst.
9. Tekst i nową warstwę kopiujemy z powrotem do pliku w którym pracujemy
10. Przy włączonych Rulers (ctrl+R) i zaznaczonym przyciąganiu "layers" - możemy teraz łatwo powyciągać linie pomocnicze z Rulers do tej NOWEJ warsty, która jest równo oddalona o 15 px od naszego tekstu.
Jak będziesz miał pytania to śmiało.
edit. Jak użyjesz do wszystkiego skrótów klawiszowych to naprawdę szybko Ci pójdzie - 10sek i masz wszystko jak ta lala :)