Aktywne Wpisy

Megasuper +7
Największym błędem Polski było wspieranie Ukrainy w tej wojnie. Putin się na nas #!$%@?ł choć wcześniej nigdy Polsce nie groził. No i Ukraina też ma w dupie Polskę i 0 wdzięczności xD no i na #!$%@? nam to było? #ukraina

Ana77 +10
Biden chcę byśmy się uzbroili, a nie liczyli na legendarna siłe NATO. Dobrze wie, że jeśli będzie jakaś akcja na Pacyfiku to oni nie będą w stanie właściwie pomóc, a reszta państw natowskich będzie się tak długo zbierać, że po miesiącu żubry z Puszczy Białowieskiej będziemy szukać w Poznaniu.
Na razie jest dużo obietnic, ale nic z tego nie wynika.
#wojna #rosja #usa #ukraina #heheszki
Na razie jest dużo obietnic, ale nic z tego nie wynika.
#wojna #rosja #usa #ukraina #heheszki

zrezygnowałem z assetica w Symfony2 na rzecz bowera, grunta i tasków do lessa, coffee itd... niech mnie ktoś pogłaszcze po głowie i powie, że się uda to poukładać z powrotem tak, żeby działało... chlip... i niech mi ktoś powie, że wybrałem dobrze...
swoją drogą, podzieliłem sobie taski na development i production, w tych drugich są dodatkowo kompresje. Mam teraz dwa pliki: styles.css i scripts.js - bez kompresji jakos na oko 500 kb i 2.5MB odpowiednio... Po kompresji 50%. Jak bardzo jestem w dupie? Już myślę o upewnieniu się co do odpowiedniego cache'owania tych plików w przeglądarce (na szczęście system będzie dość statyczny (crm taki mój mały) i mogę sobie pozwolić na 3-5sekund ładowania po zalogowaniu).
Macie jakiś dobry sposób na obrazki w css'ach ? nie wiem, czy podmieniać ścieżki jakimś gównianym sposobem, czy się na compass przesiąść i robić sprite'y, ale co z vendorowymi stylami? czy encodować obrazki do base64 i wypluwać do styles.min.css. Każda z tych metod wygląda dla mnie średnio.
Potrzebuję rady jakiegoś frontend seniora, help!
Komentarz usunięty przez autora
Dzięki takiemu podziałowi, CSS zawiera zazwyczaj jakiś główny layout, stronę główną etc. Tak samo z JS - pakujesz tylko najpotrzebniejszą logikę do głównego JSa, resztę do drugiego.
Tą resztę, "mniej potrzebną", ładujesz asynchronicznie - dzięki temu zdarzenie DocumentReady