Wpis z mikrobloga

Marsz Niepodległości. Osobiście, jest mi obojętne, czy jest, czy go nie ma. Skoro są ludzie, którzy chcą maszerować, skoro uważają to za coś dla siebie ważnego, skoro prawo na takie marsze zezwala - no problemo. Niech to będzie manifestacja patriotyzmu.

Zamalowywanie rozkładów jazdy czy mapek komunikacji miejskiej to jednak tylko i wyłącznie GŁUPOTA i wandalizm. Wykupcie sobie banery reklamowe, czas antenowy w TV, spam w internecie. Nie ma kłopotu, każdy ma do tego prawo. Ale mazanie po przystankach? W imię czego?

#marszniepodleglosci
SirPsychoSexy - Marsz Niepodległości. Osobiście, jest mi obojętne, czy jest, czy go n...

źródło: comment_OR3vc3wClEwsJsc3lDobI1GX4fAkC4yT.jpg

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SirPsychoSexy: To że jakiś głupek zamalował rozkład śprejem nie powinno rzutować na całą akcje i jej organizatorów, bo oni o tym na 99% nawet nie wiedzą.

Swoją drogą każdy powinien na taki marsz się przejść, bo idea jest bardzo dobra.
  • Odpowiedz
@squeezed: Nie oceniam przecież całej akcji. Nie będę jednak ukrywał, że po prostu nie darzę sympatią ani organizatorów Marszu, ani środowisk, które najbardziej się z nim asymilują.

Nie przeszkadza mi Marsz. Przeszkadza mi bezmyślność niektórych osób, którym tak bardzo chce się coś pokazać. Nie potrafię jednak domyślić się, co to takiego.
  • Odpowiedz
@squeezed: Naprawdę? Przecież w pierwszym akapicie zaznaczyłem, że sam Marsz mi nie przeszkadza.

@NR00: Myślisz, że Antifie chciałoby się mazać na ponad miesiąc przed akcją? Strzelam, że to po prostu jakiś przygłup z narodowej strony. Albo dzieciak. Dziecinny przygłup.
  • Odpowiedz
@NR00: Popraw mnie jeśli się mylę, ale mam wrażenie, że niektórzy ze środowisk nacjonalistycznych lubią mówić, że jak ktoś coś #!$%@? to antifa, a jak ktoś coś #!$%@? i podpisze się jako RN czy cokolwiek podobnego to jest to prowokacja antify.
  • Odpowiedz
@Kapoan: Już dawno nie obracam się w tym środowisku, ale przecież takie gówniane akcje to wszystko na co ich stać, bo przecież do konfrontacji twarz w twarz nie staną. Nie wiem może faktycznie jakiś debil ze środowisk narodowych odbił ten szablon na rozkładzie.
  • Odpowiedz