Aktywne Wpisy

ZenujacaDoomerka +13

RAMBOnaBOSO +58
#rodzice #pytanie #dzieci #przemyslenia
Pytanie do rodziców, bo mam wyrzuty sumienia...
Wczoraj mój syn (9lat) przyjechał do mnie na rowerze i mówi, że jacyś starsi chłopcy zastawili mu drogę i jeden z nich powiedział, że jego klub piłkarski, gdzie gra to gó*no...
Wracając z nim do domu spotkałem jednego z nich z ojcem - zawołałem i delikatnie dałem do zrozumienia...
że nie może tak robić,
że jest starszy i mądrzejszy,
Że nie
Pytanie do rodziców, bo mam wyrzuty sumienia...
Wczoraj mój syn (9lat) przyjechał do mnie na rowerze i mówi, że jacyś starsi chłopcy zastawili mu drogę i jeden z nich powiedział, że jego klub piłkarski, gdzie gra to gó*no...
Wracając z nim do domu spotkałem jednego z nich z ojcem - zawołałem i delikatnie dałem do zrozumienia...
że nie może tak robić,
że jest starszy i mądrzejszy,
Że nie

1. jak najlepiej rysować? używać PictureBox_Paint?
2. jak narysować trajektorię? Mam zrobioną symulację ruchu ciała i mam jej ruch w osi X w funkcji czasu. Rysowanie krótkich kresek wychodzi słabo. Znalazłem metodę DrawPath ale nie wiem jak tego użyć. Dokumentacja za wiele nie pomaga.
Ktoś potrafi mi pomóc?
#visualstudio #cpp nie wiem czy wołać też #programowanie
ogólnie w formatce jak i kontrolkach istotna jest współrzędna. Jeśli chcesz wyznaczyć miejsce "zerowe" czyli zacząć od środka, to tak naprawdę współrzędne piksela x=200, y=200 będą twoim miejsce zerowym. Lub po prostu dodać do stałego 0 współrzędne gdzie chcesz mieć środek osi. Jeśli chcesz narysować powiedzmy linię na współrzędnej 10,12 (np. poprzez pobranie pozycji z myszki) to puszczasz to na podwójnym for dla
1. Tak
2. DrawPath + AddCurve z GraphicsPath
2.czytałem to ale nie daje sobie z tym rady
@dminta: z tym nic nie napisałem, więc nie ma co wklejać; normalnie rysując to ogarniam
mam inne pytanie na szybko jeśli jeszcze jesteś: jak zmienić szybkość ruchu? zmiana interval w timerze nie bardzo działa; zmiana kroku czasowego psuje dokładność algorytmu (rk4); są jakieś inne sposoby? w sumie interval jest chyba najlepszy ale nie wiem czy można tak go edytować