Wpis z mikrobloga

czemu aluminiowe starego typu nie


@SOLGAZ: Dobre pytanie. Że zwłaszcza w kwaśnym środowisku glin „przedostaje się” do potraw i po zjedzeniu gromadzi się w organizmie to wiadomo¹. Macie jeszcze jakieś osobiste powody żeby nie lubić aluminium?

@babisuk:

  • Odpowiedz
  • 2
@staa: wszyscy producenci plyt ceramicznych nie polecają aluminium, bo w polaczeniu z temperatura moga zostawic odbarwienia. Mogą nie znaczy muszą, ale lepiej dmuchać na zimne :)
  • Odpowiedz
@SOLGAZ: a czy Mirki otrzymuja rabat? Jeśli tak to ile % ma bordo, a ile zielonka? Pytam bo niedługo będę się przeprowadzał i może będę myslal nad wyposażeniem kuchni.

Zaznaczam może, ale dmucham na zimne.
  • Odpowiedz
@SOLGAZ: No właśnie, dobre pytanie o rabat( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przylecę do Polski to mamie trzeba będzie jakiś prezent zrobić, a wy mi idealnie do tego planu pasujecie ;)
  • Odpowiedz